Ingrediënten:
- 1 kilo spareribs
- 50 ml Ketjap
- 2 el olijfolie
- 100 ml chilisaus
- 2 el bruine suiker
- 1 theelepel zout
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels appelstroop
Maak een marinade door alle ingrediënten te mengen. Smeer vervolgens de Spareribs rijkelijk in met de marinade, maar laat het overgebleven marinade wel bewaard! Dek hierna de Spareribs af en laat dit minimaal een uur staan. Het liefst zo lang mogelijk!
In de tussentijd dat de marinade goed in de Spareribs trekt is het van belang om de oven voor te verwarmen op 130 graden.
Na dat de marinade goed is ingetrokken leg je de spareribs op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Tip: Giet wat water op de bakplaat, dit zorgt voor stoom waardoor de spareribs wat malser worden!
Dek de spareribs af met aluminiumfolie een gaar ze een uur op 130 graden in de oven. Verhoog na het uur de tempratuur naar 170 graden en gaar ze nogmaals een uur. Smeer de spareribs in de tussentijd in met de resterende marinade.
Haal daarna het aluminiumfolie eraf. Bestrijk de spareribs nog een keer met de marinade en gaar ze nog eens 30 minuten om er een knapperige bite aan te geven.
Met deze tips maak jij een heerlijk sparerib gerecht voor jouw vader! Eet smakelijk!
Terug naar overzicht